Indienspecial

Jag besökte Indien för ett tag sedan och blev glatt överraskad av smakerna. Det är kul, även om det är Lay’s som dominerar marknaden, att det verkligen är de indiska smakerna som får komma fram på chipsen. Kanske något för Sverige?

American Style (Lay’s)

Chips inspirerade av USA köpta i Indien. Jag tänkte först inte köpa påsen då jag var övertygad om att det var ”vanliga” Sour cream chips. Påsen innehåller i och för sig smaker som går åt det hållet, men det är också en blandning av ost och tomat och det blir en bra kombination. Helt ok!

Betyg: 3/5

Chili Lemon (Lay’s)

Den Indiska versionen av chili och lime är producerade av Lays. De liknande chipsen jag har fått tag igenom åren har haft en bra balans mellan lime och chili. Här är det chilismaken som dominerar. Men jag gillar det, ordentligt hetta med lite syra, det funkar det med, om du gillar starkt vill säga.

Betyg: 4/5

West Indiens Hot n Sweet Chili (Lay’s)

Ännu en påse Lay’s inhandlad i Indien. Hot n Sweet, jo då både hetta och sötma finns där. Men hettan tar över lite väl mycket denna gång. Dem hetta kryddorna består av chili, vitlök, lök och väger för tungt mot sötman. Nja detta var ingen höjdare.

Betyg:2/5

India’s Magic Masala (Lay’s)

En riktig smakbomb från Indien, eller vad sägs en påse chips som innehåller följande kryddor: lök, chili, mango, koriander, ingefära, vitlök, svartpeppar, salt, socker och tomat. Chipsen är som en riktig härlig indisk gryta i och det var överraskande gott!

Betyg:4+/5

Sizzling Barbeque, MAXX (Lay’s)

Lays storräfflade chips är även dem populära i Indien. Dessa hade en smak av indisk barbeque, den innehåller dock kryddor som är återkommande på den indiska chipshyllan, bland annat chili, vitlök, och lök. Dessa har dock ett undantag, socker, det är mer socker i dessa chips är betydligt sötare än de andra jag smakat i Indien. Ganska goda också, men de når inte upp till samma nivå som andra barbecue chips som jag smakat runt om i världen.

Betyg: 3/5

Hot N Sour Punsch, MAXX (Lay’s)

Den andra soten av de Indiska MAXX chipsen jag smakar innehåller en massa ingefära och både röd och gul chili. Dessa var ganska tråkiga måste jag säga, ingefäran får inget genomslag i de grovräfflade chipsen utan chilin tar överhand.

Betyg: 2/5

Macho Chili, MAXX (Lay’s)

Den sista sorten av Indiens MAXX chips jag smakar är också den absolut starkaste, hej och hå, gillar du inte starka chips så är detta inget för dig. Nu gör ju jag lyckligtvis det och blir ännu gladare när den starka smaken balanseras upp en söt tomatsmak, gott och starkt från Indien!

Betyg: 4/5

Spanish Style, Jalapeño, Cheese flavour (Pringles)

Dessa pringleschips är köpta i Indien men kommer från Malaysia. Om ni köper chips i Asien och det står att de innehåller chili så är det rejält med den varan. När det är mycket chili måste det, enligt mig, balanseras upp med sötma alternativt syra. Denna sort innehåller även och visst smakar det även ost, men chilismaken är helt dominerande och det drar ner betyget.

Betyg:2/5

Image and video hosting by TinyPic

Annonser
Det här inlägget postades i Chips, Internationella märken, Lays, Pringles. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s